Boubacar Traore
Mbalimaou
CD
World

Opgenomen in het Bogolan studio's in Bamako, Mbalimaou is het nieuwe album van Boubacar Traoré en een nieuwe mijlpaal in het werk van deze bijzondere, maar bescheiden artiest. Een alom gerespecteerde muzikant, hij is een van de laatste grote artiesten die zijn carrière begon in de vroege dagen van de Malinese onafhankelijkheid. Zijn blues-folk geluid is uniek, vol emoties en onnavolgbaar gitaarspel, en de poëzie die zijn liedjes doordringt, hebben gerijpt door de jaren heen. Boubacar die nu in de zeventig is heeft zijn succes behouden en verrijkt met alle belangrijke elementen van zijn eigen stijl en muzikale cultuur: grote elegantie, heerlijke eenvoud en de rust en soberheid die de kenmerken zijn van een groot artiest.

Zoals met elke nieuwe opname, heeft hij nieuwe, andere accenten toegevoegd aan zijn muziek, maar zonder de basisprincipes uit het oog te verliezen van zijn uiterst kenmerkende stijl. Begeleid door percussie - van de jonge Babah Koné, nauwkeurig en stabiel op de kalebas, Yacouba Sissoko op de karignan, shaker en kleine traditionele percussie-instrumenten, en Fabrice Thompson, een drummer en percussionist uit Guyana. Mbalimaou omvat Kolo Tigi, Saya Temokoto en Afrika met een onstuimige mix van kruiden en originele beats, Boubacar weeft glorieus eenvoudige patronen van de gitaar en onnavolgbare zang in deze nieuwe nummers.

Altijd oprecht, soms hartverscheurende, subtiel en rustgevend, Mbalimaou is vol van de zachte swing, poëzie en genade. Doordrenkt met nostalgie en melancholie, Mbalimaou is een van de mooiste albums van deze unieke artiest.

Tracklisting:
01 Dounia Djanjo 4:50
02 Hona 5:37
03 Sagnon Moni 3:45
04 Bembalisso 4:33
05 Mbalimaou 4:03
06 Mariama 4:05
07 Bougoudani 6:25
08 Kolo Tigi 4:40
09 Saya Temokoto 4:34
10 Fogniana Kouma 3:54
11 Africa 6:01
12 Sina Mousso Djougou 2:55

Ook verkrijgbaar:
CD
World
Boubacar Traore
Dounia Tablula
CD
World
Boubacar Traore
Kongo Magni
CD
World
Boubacar Traore
Mali Denhou