Bonnie Dobson
Looking Back
CD
Folk

Bonnie Dobson's naam staat synoniem voor de originele compositie: Morning Dew, een nummer dat werd vertolkt door o.a. The Grateful Dead, Lulu, Rod Stewart, Tim Rose en Robert Plant. Het werd geschreven in 1961 toen de in Canada geboren Folk zangeres net naam maakte als singer-songwriter. Ze ontmoette Pete Seeger die een grote invloed had op haar zangcarrière. In 1963 had ze al vier albums opgenomen en deze kregen allen positieve recensies. In 1964 ondertekende Bobby Scott haar contract bij Mercury Records.
In het najaar van 1969, met nog twee albums opgenomen voor RCA, verhuisde Bonnie naar Londen. In de daarop volgende jaren toerde ze uitgebreid door Europa. In Londen nam ze albums voor Argo / Decca, Polydor Records en Ritz op evenals talloze sessies voor de BBC (Radio en TV). In die periode ontmoette ze de muzikanten die haar vergezellen op deze compilatie: Annie Baker Graham (zang), Gerry Hale (zang, viool, mandoline), Richard Lee en David Moses (bas) en Friedemann Witecka (gitaar ).
In 2006 begon Friedemann in het grote archief met nog niet uitgebrachte muziek van Bonnie. In het proces ontdekte Friedemann opnamen van optredens die te mooi waren om op de plank te laten liggen.
Het idee van een retrospectieve verzameling van nummers van Bonnie Dobson, de zangeres, en van Bonnie Dobson, de songwriter, begon vorm te krijgen De laatste nummers van het album bevat opnamesessies uit 1971, 1983 en 1996. Sommige instrumentale begeleidingen werden toegevoegd tijdens het opnieuw masteren in 2009.

Tracklisting:
1. Morning Dew
2. Land Of The Silver Birch
3. Days Of Reckoning
4. Un Canadien Errant
5. Times To Get Better
6. Stay With Me Tonight
7. The Woman You Call Your Wife
8. The Door Is Open
9. Going Solo
10. Come Any Closer
11. Thyme
12. Someday Soon
13. Again And Again