Skeletons
People
CD
World

Een van de meest fascinerende bands uit het over creatieve Brooklyn / New York zijn de Skeletons. Ze maken originele nummers, intense sounds met duidelijk aanwezige gitaren.
The Skeletons, geleid door Matt Mehlan in samenwerking met Jason McMahon en Jonathan Leland, hebben de laatste jaren getoerd met hun energieke live show. In het proces van de live optredens hebben ze inspiratie opgedaan om een paar indrukwekkende albums op te nemen.
"People", het nieuwste album, mede-gemixt door Rusty Santos (bekend van zijn werk met Owen Pallett en Animal Collective / Panda Bear) is de eerste release van de Skeletons bij met Crammed Discs. Op dit album nemen ze je mee, op een subtiel dramatische wijze, in hun visie op het leven, de politiek en de hedendaagse samenleving. Zo vertelt Mehlan het verhaal van Jimmy Damour, de uitzendkracht, die werd vertrapt tijdens de Walmart "Black Friday" verkoop, Tania Head, het hoofd van het World Trade Center Survivors Network die 9 / 11 wist te overleven, plus de droevige passages van L'il Rich, een jong slachtoffer van bendegeweld in de straat van het appartement van Matt en Sean Bell, de ongewapende man werd gedood door meer dan 50 kogels uit van de NYC Politieagenten de avond voor zijn bruiloft.
Ook al komen er veel talentvolle gitaarbands uit Amerika, toch hebben de Skeltons het voor elkaar gekregen om zich te onderscheiden. “Een van de weinige hedendaagse bands die zich oprecht origineel mag noemen” ze meldt het Amerikaanse magazine XLR8R.
De band begon met de opnames van “People” terwijl ze nog op tournee waren in de VS en Europa. Terwijl ze onderweg waren werkten ze aan het album, zo hebben ze ook op meerdere locaties tijdens de tour de nummers opgenomen. Ze hebben in een kleine studio in Londen, Oakland en in een kelder van een oude katholieke school in Brooklyn de nummers opgenomen.

Tracklisting:
1. L'il Rich
2. Grandma
3. More Than The One Thing
4. Walmart and The Ghost of Jimmy Damour
5. No
6. Tania Head
7. Barak Obama Blues
8. People

Ook verkrijgbaar:
LP
World
Skeletons
People