Frederique Spigt
The Medicine Show
CD
Pop

Na Land (2011) presenteren we nu met trots het nieuwe album THE MEDICINE SHOW van Frédérique Spigt. Een avontuurlijke, sferische plaat. Composities en arrangementen die vernuftig uit diverse muziekstijlen lijken te komen, brengen je op een wonderlijke manier van de ene mood in de andere. Americana/Country, maar ook elementen uit Folk, Blues, Bluegrass en ook Spigt’s roots worden niet verloochend; Goodbye Eleanora eindigt in heerlijke Rock n Roll. De eerste single is Nos Levantaremos. Vanaf 8 september gaat Fré toeren met dit nieuwe programma, 19 oktober is de première in de Kleine Komedie.

Een ‘Medicine Show’ was in het oude westen van het 19e-eeuwse Amerika een geliefd fenomeen. De reizende gezelschappen bestonden uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter. Of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken: hoofdpijn, kiespijn, gewrichtspijn. Zoals de dokter raad wist met zijn magische elixer, zo weet Frédérique Spigt met THE MEDICINE SHOW raad met uw zielenpijn.

Fré schreef bijna alle tracks zelf en maakte een nieuw arrangement voor A Face in the Crowd (Tom Petty/Jeff Lynne). De titeltrack The Medicine Show en Blue Corn Moon schreef ze samen met Jan van der Meij. Ride the Last Trail is ook van de hand van Jan van der Meij. Janos Koolen en Joost van Es schreven I’m Sorry. De plaat werd opgenomen in het Franse Couleuvre met Fré (harmonica, trompet, xylofoon, div. soundscapes, vocalen), Jan van der Meij (achtergrondzang, gitaren, dobro), Janos Koolen (banjo, mandoline, dobro, gitaren, achtergrondzang, accordeon, klarinet, mondharp, Fender Rhodes), Gabe Peeters (percussie, drums, achtergrondzang, orgel) en Joost van Es (mandoline, fiddle, achtergrondzang). Tenslotte Hein Offermans (achtergrondzang, bas) als gastmuzikant.

Tracklisting:
1. The Medicine Show
2. Homesick for Lafayette
3. Nos Levantaremos
4. Ride the Last Trail
5. Blue Corn Moon
6. Goodbye Eleanora
7. Cry no more
8. Bobbie
9. Blueberry wine
10. A Face in the crowd
11. The Great grim reaper
12. I’m Sorry
13. I’m no good
14. Christmastime in jail

Ook verkrijgbaar:
CD
Pop / Country
Frederique Spigt
Land
CD & DVD
Nederlands
Frederique Spigt
Alles In Walhalla, The Best Of Live
CD & DVD
Nederlands
Frederique Spigt
Mans Genoeg
CD
Pop / Roots
Frederique Spigt
The Road