Sjoerpapier
Vanoet De Zeel
CD
Pop

‘Vanoet de zeel’ is het tweede album van Sjoerpapier en de opvolger van ‘Nao boete’.
De eerste cd uit 2009 was nog een huisvlijtprodukt, opgenomen in garage, huiskamer en kelder met goede liedjes van eigen makelij, gemaakt met liefde voor muziek, liefde voor Roermond en haar dialect, met humor, over herkenbare dagelijkse gebeurtenissen en emoties.
De tweede cd, nu opgenomen in een professionele studio, is hier een logisch vervolg op: opnieuw liedjes die recht uit het hart komen, over heimwee, liefde, verdriet, carnaval en helden, kortom ‘Vanoet de zeel’.
Alle teksten zijn geschreven door Chris Ketelaars, de muziek en de arrangementen onstaan tijdens repetities en moeten aan de hele band worden toegeschreven.
De band bestaat uit Chris Ketelaars (leadzang, akoestische gitaar en mondharmonica), Ton Blommers (leadgitaar en zang), Marcel Blommers (drums en zang) en Huub van Melick (basgitaar).
De muzikanten zijn al decennia lang actief in de midden-limburgse popmuziekwereld (behalve Huub van Melick die deel uitmaakte van ‘Toontje Lager’) en staan garant voor een stevig jaren-tachtig-geluid onder de dialect-teksten, waardoor de band zich onderscheidt van andere limburgstalige bands.

Tracklisting
1. Alles kump good
2. Verleef, zo maar inins
3. Baove de wolke
4. Hiej in de sjtad
5. Same in de file
6. Ich haaj sjteeds meer van dich
7. De vastelaovesgek
8. Laot mich
9. Wo höb ich dich aan verdeend?
10. Helde in brons
11. Dan weit ich det ich toes bön