Vandiekomsa
Vur Mekaar
LP & CD
Folk

Vandiekomsa is een eigentijdse folkband. Herkenbaar aan de mooi melodieën, folky nummers en de onbetwiste Brabantse tongval.
Het is 2007 als Hein Augustijn een oproep plaatst op Folkforum. De gitarist is jaren eerder geëmigreerd vanuit Brabant naar Utrecht. En hij heeft heinwee. Zijn oproep tot Brabantse folk vindt weerklank bij Ramon de Louw, liefhebber van dialect en verzamelaar van folkplaten. Hij weet wel nog wel iemand. David Cornelissen is met zijn liedjes en deuntjes vaak in Tilburg op straat en cafés te vinden. De e mannen vinden elkaar in het spelen en zingen van klassiekers van oa. Veulpoepers en Gerard van Maasakkers, maar al gauw komt er eigen muziek. En eigen teksten over kiepen, wijven en liefdesverdriet.

In 2011 volgt een eerste CD (titelloos, inmiddels uitverkocht). De folky Brabantse nummers worden enthousiast ontvangen en er volgen mooie optredens in cafés en folkpodia tot zelfs over de grens (Zeeland). 

En zo wordt het tijd om het bandgeluid uit te breiden met slagwerk en contrabas. Maarten Roijackers en Marcel van Cuijk nemen de nodige ervaring mee. Vandiekomsa bestaat vanaf dan uit 5 mannen. In volle bezetting staat de band 2013 op Elastiek Muziek en Festival Mundial. En in het theater in Vught om de 2e prijs in ontvangst te nemen voor 'Brabants Moiste' (Lied van de kiepenboer). Eind 2013 verschijnt een EP (Baarschot Sessies).

2014 wordt er gewerkt aan een nieuwe CD. Op dat moment schuift ook 'eminence grise' Kees Schoone aan. Zijn accordeonspel wordt een vaste waarde en Kees een vaste gast. Inclusief CD met alle tracks.


Tracklisting:
1 Schots in CM
2 Bessebisje
3 Oeps
4 Jan van Hooff
5 De Nar
6 Lied Van De Kiepenboer
7 Da Waar Toen
8 Strijdlied Vur De Luie Mens
9 T Is Ni Erg
10 Plek Genoeg

Ook verkrijgbaar:
CD
Folk
Vandiekomsa
Vur Mekaar