Marie Knight
The Gospel Truth live
CD
Gospel

M.C. Records brengt postuum een live album uit van gospel legende Marie Knight. Het postume The Gospel Truth Live is op 19 oktober 2007 tijdens het Gospelfeest van Margaret A. Hart '35 in Church Street Centre in North Adams, MA opgenomen. Nu, meer dan een decennium later, ziet die onthullende voorstelling eindelijk het levenslicht op deze schitterende compilatie.

Op 19 oktober 2007 trotseerden ze allemaal het regenachtige weer om getuige te zijn van een van de laatst levende kunstenaars uit de Gouden Eeuw van het Evangelie (1940 - 1960). Bij dit rootsy concert, ging ze door de liedboeken van zuster Rosetta Tharpe - misschien wel de meest invloedrijke vrouwelijke evangelie-act van de jaren 40 - en ook de Eerwaarde Gary Davis - die een enorme impact maakte op de folkloristische beweging in de jaren zestig - en onderweg deelde Knight korte anekdotes over de hoogte- en dieptepunten van haar aardse wandeling, inclusief het vuur dat haar twee kinderen en haar moeder vermoordde.

Binnen de tijdspanne van 60 minuten demonstreerde ze niet alleen haar daverende contralto, maar ook haar persoonlijkheid, sardonische humor en haar ongegeneerde evangelisatie. Zanger en pianist Dave Keys, die met artiesten speelde als Chuck Berry en Tanya Tucker, was Knight's enige muzikant voor dit samenzijn. Zijn bekwame, opgewekte spel hield de geest hoog, zelfs bij de ballads.

‘Dit is er een die de wereld moet horen. Het is zo nodig in tijden als deze’ - Mavis Staples