Danny Bryant
Revelation
LP
Blues

Danny’s vierde studioalbum, geproduceerd door Richard Hammerton, volgt in de voetsporen van Blood Money uit 2015 en Temperature Rising uit 2014.

Het nieuwe album is een van Danny's meest persoonlijke en emotionele albums uit zijn carrière. "Toen ik dit album begon te schrijven, wist ik dat het een van de zwaarste uitdagingen in mijn carrière zou worden," zegt Danny. "Het was geen gebrek aan materiaal, het was geen gebrek aan verlangen, maar ik besefte vanaf het begin dat, als ik met deze plaat de dingen wilde bereiken die ik wilde zeggen, ik diep in mezelf zou moeten gaan met deze liedjes en mezelf moest confronteren met herinneringen en emoties die ik niet echt wilde zien".

"Ik moest vooral volledig eerlijk in mijn schrijven zijn of het zou niet werken. Het jaar voorafgaand aan dit album was om persoonlijke redenen het ergste van mijn leven. In zes maanden tijd verloor ik een van mijn oudste en beste vrienden en kort daarna stierf mijn vader, na een lange zware ziekte. Papa speelde vele jaren bas in mijn band en samen stonden we meer dan tweeduizend shows naast elkaar te spelen, we reisden samen de wereld over, hij was mijn beste vriend en de basis van het gezin".

"Ik was getroffen door een diepe depressie en verlammende angst en in tijden als deze heb ik altijd verlossing in muziek gevonden. Dus deze nummers zijn donker van onderwerp, ze gaan over isolatie, wanhoop en donkere tijden. Ze stellen zaken in vraag die ik eerder nooit overwogen had".

"Maar dit is geen album van rouwmuziek, begrijp het niet verkeerd. Inderdaad, veel van de nummers zijn vrolijk in tempo en onthullen veel meer rock invloeden in mijn muziek. Ze zijn zwaar beladen met gitaar en verdienen luid te worden gespeeld! Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat, want deze muziekcollectie is alles wat ik in het dagelijks leven lang niet kon uitspreken. De lange nachten en het eindeloze zoeken".

"Muzikaal gezien speelt op dit album mijn kerngroep naast de leden van mijn volledige 9-koppige Big Band, een project waar ik graag mee op tour ga. Het is geweldig om het koper en de toetsen op deze liedjes te horen, ze voegen nieuwe en rijke texturen toe en ik merk dat ik me muzikaal meer verfrist, geïnspireerd en toegewijd voel dan in vele jaren".

Ook verkrijgbaar:
CD
Blues
Danny Bryant's Redeyeband
Night Life - Live In Holland
DVD
Blues
Danny Bryant's Redeyeband
Night Life - Live In Holland
2CD
Blues
Danny Bryant
BIG
CD
Blues
Danny Bryant
Blood Money
LP
Blues
Danny Bryant
Hurricane
CD
Blues
Danny Bryant
Hurricane
CD
Blues
Danny Bryant
Revelation
LP
Blues / Rock
Danny Bryant
Temperature Rising
CD
Blues / Rock
Danny Bryant
Temperature Rising