Ebo Taylor
Yen Ara
Vinyl LP
afro electro

De Ghanese muzieklegende Ebo Taylor is terug met misschien wel zijn beste album tot nu toe, volgens Taylor zelf. En hij zou het moeten weten na meer dan 60 jaar in het vak.

Luister naar Yen Ara en je zult niet alleen de high-energy afrobeat, zoete highlife, jazz en konkoma-invloeden horen waar hij beroemd om is. Er is ook een disco-puls en een harde percussiehoek op de tracks, geproduceerd door Justin Adams (Tinariwen, Rachid Taha, Robert Plant) en opgenomen in de live studio van Electric Monkey  in Amsterdam. Een Ebo Taylor van deze tijd, zou je kunnen zeggen.

Zijn groep, de Saltpond City Band, zijn allemaal met de hand geselecteerde lokale muzikanten met twee van zijn zonen in de hoofdrol. Een geschikte opstelling voor een album waarvan de titel 'wij' betekent. En ze zijn in een prima vorm, rippend door tracks als Krumandey (een trefzekere partystarter) en Mind Your Own Business (een eenvoudige boodschap gebracht over een hectisch drumritme). Aboa Kyirbin zal de fans van stoere afrobeat-grooves behagen, terwijl Taylor wel eens een rel zou kunnen veroorzaken bij zijn volgende optreden met Mumudey Mumudey. We horen hem roepen om 'preshaaah' en laten ons leiden naar actie en reactie terwijl de trompet ons meeneemt naar hoger sferen. En de lift van die hoorns op Ankoma'm doet je denken aan enkele van zijn beste werken, zoals 'ove & Death en 'ome Along' de laatste opgenomen met de Pelikans en te horen op een recente heruitgave van Mr Bongo.

Ook verkrijgbaar:
LP
World / Afrikaans
Ebo Taylor
Conflict
CD
World / Afrikaans
Ebo Taylor
Conflict
LP
World / Afrikaans
Ebo Taylor
Ebo Taylor
CD
World / Afrikaans
Ebo Taylor
Ebo Taylor
LP
World / Afrikaans
Ebo Taylor
and The Pelikans
CD
Afro Electro
Ebo Taylor
Yen Ara