Jan Terlouw jr & The Nightclub
Same
LP
Jazz

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub.

De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.  

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Stef Bulten (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van poppodium Burgerweeshuis en productiehuis Oost-Nederland/De Nieuwe Oost. De band nam in februari 2017 de debuutplaat op in Kytopia en werd in mei geselecteerd voor de Popronde 2017.

Vanaf mei 2017 introduceren we maandelijks een karakter uit het verhaal en een bijbehorende song. Op 6 oktober gaan we los met een releaseparty deluxe in Het Burgerweeshuis en het volledige verhaal in de vorm van een comic, album en liveshow.