Putumayo Presents
Afro-Caribbean Party
CD
World

Ervaar de vrolijke dansmuziek van de Franse, Spaanse en Engelse-Cariben
met Putumayo's Afro-Caribbean Party, een collectie die de ongelooflijke kracht van de door Afrika beïnvloede muziek van de Cariben laat horen! Het Caribische gebied is al lange tijd de bron van de meest invloedrijke muziek in de menselijke geschiedenis en de diverse stijlen zijn het resultaat van het 500 jaar mengen van Afrikaanse, Europese en inheemse culturen in Amerika. De nummers op Afro-Caribbean Party vertegenwoordigen veel verschillende aspecten van de onweerstaanbare dansmuziek uit het Caribische gebied.

Het feest begint met de legendarische muzikant Kali (Martinique) en zijn door de banjo-gedreven swing. Gevolgd door Clinton Fearon's (Jamaicaanse reggae ster) "Come Door Yah," een vrolijke, positieve reggae track met een catchy swingende beat die de essentie en de ziel van deze universeel aansprekende muziekstijl vangt. Dan door met Ska Cubano, die de voortstuwende backbeat shuffle van de Jamaicaanse ska met de soulvolle Afro-Cubaanse son combineert en zo hun eigen, unieke Caribische geluid creëert.

Geboren in Haïti, bouwde Wesli toen hij acht was zijn eerste gitaar van een oude olie kan en een nylon schoenveter. Nu is dit creatieve en innovatieve talent een van de grote nieuwe Caraibische stemmen. Ook uit Haïti komt Michel Blaise, die zowel een gerespecteerde dance muzikant als een van 's-lands top basketbal en voetbalspelers is. Blaise koos ervoor om zich te wijden aan zijn artistieke passie;
 “to unite people of the world through the spirit of music.”

Vervolgens reizen we een beetje noordwaarts naar Cuba, waar Asere, een groep jonge Cubaanse muzikanten, met nieuwe energie oude stijlen vertolkt. Hun lied "A Favor del Viento" combineert Cubaanse son en comparsa smaken met andere Caraibische stijlen zoals de Jamaicaanse mento en Colombiaanse cumbia. Zwitserse muzikant Famara (aka Thomas Nikles) werd verliefd op de Afrikaanse en Caraibische ritmes en zijn vrolijke grooves hebben hem tot een toonaangevende reggae kunstenaar gemaakt, die in de voetsporen van Alpha Blondy en andere West-Afrikaanse reggae sterren treedt.

Ethnomusicologist, muzikant, dichter, schilder, leraar en componist Jan Sebon ontleent zijn creatieve inspiratie aan de muziek uit zijn geboorteland Haïti en de Afrikaanse diaspora. Zijn lied "Mango Fransik", vernoemd naar een populaire soort mango, wordt hier uitgevoerd met zijn band Kazak International.

Chispa Labori (Cuba) zingt Emilio Cabailon's "La Barca" (The Boat) met een Colombiaans verbogen cumbia-ritme. Het feest wordt afgesloten met een voormalig lid van Baha Men; Fred Ferguson en zijn band Graffiti en hun eerbetoon aan de Bahamaanse folk muzikant Joseph Spence.

Reis naar de wereld van de tropische stranden, palmbomen, mango's en onweerstaanbare ritmes met Putumayo's Afro-Caribbean Party die ook een heerlijk, feestelijk Caribische rum punch recept bevat!

Tracklisting:
1. Kali - La Grev Bare Mwen
2. Clinton Fearon - Come By Yah
3. Ska Cubano - Cachita
4. Wesli - Bèl Ti Fanm Kreyol
5. Michel Blaise - Fem'm Sa
6. Asere - A Favor del Viento
7. Famara – Famasound
8. Jan Sebon & Kazak International - Mango Fransik (Mango Lafrance)
9. Chispa Labori -La Barca
10. Fred Ferguson & Graffiti - Spence for da Soul

Ook verkrijgbaar:
CD
World
Putumayo Presents
Acoustic Yoga
CD
World
Putumayo presents
African Rumba
CD
World
Putumayo Presents
Baila
CD
World
Putumayo Presents
Blues Party
CD
Celtic / World
Putumayo Presents
Celtic Cafe
CD
World
Putumayo Presents
Cuba! Cuba!
CD
World
Putumayo Presents
Israƫl
CD
World
Putumayo Presents
Latin Christmas
CD
World
Putumayo Presents
Mexico
CD
World
Putumayo presents
Vintage Italia
CD
World
Putumayo Presents
Vintage Latino
CD
World
Putumayo presents:
Indian Groove