Warren Cuccurollo & Ustad Sultan Khan
The Master
CD
World

The Master is een eenmalige samenwerking tussen gitaarvirtuoos Warren Cuccurullo en de legendarische, Indiase sarangi meester, Ustad Sultan Khan! Khan die overleed in 2011, wordt beschouwd als de grootste sarangi speler van de moderne tijd. Hij trad op met Ravi Shankar, componeerde voor Bollywood blockbusters en was lid van Bill Laswell's East / West supergroep, Tabla Beat Science.
Cuccurullo werd bekend op jonge leeftijd, als een gitaar wonderkind en tourde met Frank Zappa. Hij was ook lid van Duran Duran geweest,  en heeft mede een aantal van hun meest bekende nummers geschreven, waaronder "Ordinary World" en "Come Undone."

Cuccurullo ontdekte de verouderde, 24-track Tascam tapes. Terwijl bas en drums werden toegevoegd in 2014, zijn er geen wijzigingen aangebracht in de originele gitaar en sarangi onderdelen, zoals Cuccurullo niet van plan was de magie te veranderen die hing over de oorspronkelijke sessies.
Met de release van “The Master”, heeft Cuccurullo nu dezelfde leeftijd als Khan toen ze samen in zijn Londense appartement zaten zestien jaar geleden. De rest, zoals ze zeggen, is Geschiedenis ...een die we nu kunnen luisteren, voor het eerst!

Tracklisting:
1. The Holy Man’s Plea 4:29
2. 4D Suite 11:56
3. Mirror Margana 4:44
4. Sikar 4:57
5. The Lost Master 5:04
6. Octavia 8:13
7. You Can’t Tell 2:25