Idris
Idris
CD
Pop / Folk

Wat gebeurt er als een 7 koppige band na zo’n 10 jaar op zoek gaat naar een nieuw geluid, haar naam verandert, en besluit een CD op te nemen in de Silvox Studio? Dat besloot IDRIS twee jaar geleden te doen.
De zeven muzikanten van IDRIS zou je niet zo direct bij elkaar verwachten. De combinatie van didgeridoo, viool en fluit ligt bijvoorbeeld niet echt voor de hand. Behalve een niet alledaagse bezetting hebben de leden van IDRIS ook een uiteenlopende muzikale achtergrond, van klassiek gitarist tot drum 'n bass adept. De verbindende factor is de muzikale chemie. IDRIS brengt een verrassende combinatie van stijlen, variërend van pop tot folk en van gipsy tot funk. IDRIS verpakt emotie in breekbare songs of uptempo grooves, met meerstemmige zang die je bij de keel grijpt, met melancholische vioolpartijen, of met stoere fluitsolo’s.
IDRIS zingt over van alles en nog wat: over het haastige leven en het broeikaseffect, over de liefde van je leven die je vond toen je nog kind was maar te klein om dat te beseffen. Ze zingt over krachtige vrouwen vermomd als stenen en over vogels met existentiële angst. Omdat IDRIS meerdere tekstschrijvers heeft is de inhoud van de songs ook divers. Het ene moment herken je het geluk en de melancholie van iemand lief hebben, het andere waan je je een reiziger in een feeërieke wereld. De heldere stem van leadzangeres Noor brengt de teksten van IDRIS tot leven en de twee- of driestemmige stukken met Judith en Marc geven de songs een extra gelaagdheid.

Tracklisting:
1. Sticks And Stones
2. Wings
3. Crystal Ball
4. Lynn
5. Rush
6. Ancient Groove
7. Hafnarfjordur
8. Beautiful Day
9. Senses
10. Leisure For Didge
11. Here to Stay

Ook verkrijgbaar:
CD
World
Idrissa Soumaoro
Djitoumou