Elizabeth Simonian
Moonility
CD
Pop

Het leven en de muziek van Elizabeth Simonian zijn beide grenzeloos: ‘Ik voel me overal thuis,’ zegt de in Rotterdam neergestreken zangeres. De liedjes die ze schrijft zijn nauwelijks onder te brengen in een categorie. Maar wie zou dat ook willen? De kracht van Elizabeth Simonian is juist haar volstrekte authenticiteit.

Haar songs getuigen van een open blik en een op verbinding gerichte muzikaliteit. Allerlei invloeden komen samen in haar composities. Haar teksten spelen zich dicht bij huis af, maar met hetzelfde gemak zingt ze op een metafysisch niveau over de menselijke existentie. Muzikaal gezien experimenteert ze net zolang tot ze de ideale balans vindt. Hierdoor krijgen haar composities iets vanzelfsprekends. Haar liedjes zijn heel eigen, maar klinken toch ze alsof ze al lang bestaan Na het in eigen beheer uitgebrachte So It Goes is er nu een echt album met liedjes in de Elizabeth Simonian-stijl: Moonility .

De muzikale begeleiding staat in dienst van de stem van Elizabeth die je gedurende het hele album in de ban houdt. Haar liedjes zijn niet overdreven gecompliceerd, maar kennen stuk voor stuk verrassende, soms aangrijpende wendingen. De zangeres weet op een spannende manier Scandinavische afstandelijkheid te combineren met een Mediterraan temperament en is daarmee een aanwinst voor de huidige muziek-scene.

Elizabeth Simonian klopt op de deur. Wie zou haar niet royaal willen verwelkomen? Kom binnen Elizabeth, we hebben al te lang op je gewacht!

Tracklisting:
01 . Beggar
02 . Moonility
03 . Little One
04 . Running man
05 . Sleepin’ deep
06 . In Loving memory
07 . Your Kingdom
08 . Here he comes
09 . River pearls
10 . Ugly
11 . Featherlike